iMac start niet op

Als je iMac niet meer opstart kunnen er verschillende problemen de oorzaak zijn. In het volgende artikel vertellen we je alles over de mogelijke defecten waardoor je iMac niet meer opstart. Als je aan de hand van dit artikel een vraag hebt of graag geholpen wilt worden kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Ook vertellen we je wat de oorzaken kunnen zijn van een iMac die niet op start. Daarbij leer je hoe je dit soort storingen kunt voorkomen of kunt oplossen. En uiteraard staan wij voor je klaar bij het oplossen van de problemen met je iMac.

iMac start niet op, wat zijn de symptomen?

Je iMac start niet op, loopt vast of doet iets dat hij normaal gesproken tijdens het opstarten niet doet. Je hebt al van alles geprobeerd maar je kan jouw iMac niet meer opstarten. De meest voorkomende symptomen bij het niet opstarten van uw iMac zijn:

Imac start niet op door software fout of update

Wil je zeker weten dat het geen hardware probleem is dan kan je jouw iMac via Safe Boot opstarten. Je iMac start dan niet op in een normale modus maar schakelt non-essentiële services uit die normaal wel opstarten.

Om je iMac in Safe Mode op te starten neem je de volgende stappen:

  • Schakel de computer volledig uit.
  • Schakel de computer weer in en houdt de “⇧Shift” knop ingedrukt.
  • Wacht totdat de grijze statusbalk wordt weergegeven en laat de ‘⇧Shift‘ knop los.
  • Wacht een aantal minuten tot je het Mac OS X inlogvenster ziet met de rode tekst ‘Safe Boot‘.

Wanneer je iMac zich in Safe Mode bevindt, weet je dat het probleem niet hardwarematig is, anders had je iMac ook niet in Safe Mode opgestart.

Imac start niet op door hardware

Je iMac start niet op, ook niet in Safe Boot dan heb je te maken met een hardware probleem. Afhankelijk van de symptomen zijn onderstaande hardware vaak het probleem:

Wij raden aan om dit soort reparaties uit te laten voeren door een erkend monteur. De reparatie van je iMac is namelijk een specialistische klus waar je speciaal gereedschap en specialisme voor nodig hebt. Wij hebben alle onderdelen voor de reparatie van je iMac standaard op voorraad, waardoor we je iMac binnen 24 uur kunnen repareren. Selecteer hieronder je iMac om de kosten te bekijken, de reparatie aan te melden of om langs te komen.

Selecteer apparaat

*Het modelnummer is te vinden op de onderkant van de standaard van je iMac. Het modelnummer van jouw iMac begint met een A gevolg door vier cijfers.